Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η νέα Δημοτική Αρχή του Περάματος στο πλευρό των εργαζομένων της COSCO



 

Η νέα Δημοτική Αρχή του Περάματος και ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της COSCO στο λιμάνι του Περάματος και βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πείνας, για την πληρωμή των υπερωριών καθώς και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Η απεργία είναι δίκαιη και φανερώνει πως πίσω από τις φιέστες και την ειδυλλιακή περιγραφή της κυβέρνησης βρίσκεται η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων,οι οποίοι χωρίς δικαιώματα, δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Έφτασε η στιγμή να εφαρμοστεί η εργασιακή νομοθεσία, ώστε να προστατευτούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων της COSCO. Eίμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια «κινεζοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, που δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πέράματος. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε oλόψυχα τον αγώνα των εργαζομένων και ζητούμε να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου